Csodákat terem a föld és az erdő és mi ezt a kincset keressük. A szarvasgomba iránti érdeklődést a gombászás szenvedélye hívta életre. Nagyon sokat járjuk az erdőt és sok érdekes gombával találkoztunk, mígnem a szarvasgomba is a látókörünkbe került. Azóta imádat, csodálat övezi a szemünkben ezt a fűszerként használt kincset. A szarvasgombászáshoz szenvedély kell, természet iránti rajongás és tisztelet, érezni és ismerni kell az erdőt, az illatokat és együtt kell dolgozni egy okos kutyával. A kutya és a gombász kapcsolata, összhangja nagyon meghatározó az eredményességhez és a hosszútávú munkához. A vadász rávezeti a kutyát a vélt termőfoltra, egy jel az ebtől és elindul az izgalom, a lüktetés, a kíváncsiság, hiszen közösen kincset találunk.  Ez  vadászat  nem keresés.

Szarvasgombázáshoz Balázs rendelkezik engedéllyel, vizsgával, Szálka kutyán szintén vizsgázott. Az általunk keresésre használt erdőkhöz szintén rendelkezünk engedéllyel az erdő gazdálkodójától. Keresési fókuszunk Baranya és Somogy megye.

595145-1024x1024

A másik szenvedélyünk a borkészítés, melyet már több mint egy évtizede űzünk Hárságyi Pince néven Palkonyán. A borkészítéshez is elengedhetetlen a természet lüktetésének ismerete, a bor ezernyi ízének felismerése és az alkotási folyamat élménye. Borainkat Palkonyán a Villányi Borvidék egyik legszebb településén készítjük. Szőlőműveléssel felhagytunk, csakis vásárolt szőlőből készítjük borainkat a borvidék jellemzői alapján. A borkészítéskor elsődleges számunkra a természetesség és az igényesség. Őszinte borokat készítünk, célunk, hogy kihozzuk a szőlő és borvidék legjobbját, nem nyúlunk bele a folyamatokba. Természetesen a szarvasgomba mellé is kínálunk borokat.

Családunk immáron 5 fős. Balázs a gombÁSZ és a borÁsz, míg Szilvi foglalkozik a vendégházakkal, értékesítéssel és a marketinggel. Nemcsak saját vállalkozásunkban, de Palkonya falu közösségéért is sokat teszünk: fesztiválokat szervezünk, Dűlőfutást. Gyermekeink Janka (14), Tamara (12) és Soma (2). Kutyánk Szálka, aki egy magyar és németvizsla keverék szuka kutya, 4 éves. Nagyon sok múlik rajta,  saját nevelés, betanítás.