Első szarvasgombás gourmet vacsoránkat rendeztük meg a szarvasgomba rajongóknak. Vendégünk volt az általunk tisztelt szarvasgomba rajongó séf Gergely Érsek az ÉRSEK ÉDENtől, aki saját ültetvénnyel rendelkezik és izgalmas menüket kreál szarvasgombával. Itt nemcsak a séfnek, de a vendégnek is közre kellett működnie az étel felfedezésében, hangolásában! Vacsoránk öt fogását öt féle szarvasgomba karaktere ihlette, melyek többségét (kivétel a homoki szarvasgombát) Trifalfater és Szálka kutya gyűjtötte. A menüben szerepelt téli szarvasgomba (tuber brumale), burgundi szarvasgomba (tuber uncinatum), nagyspórás szarvasgomba (tuber macrosporum), isztriai szarvasgomba (tuber magnatum), homoki szarvasgomba.
A fogások mellé Hárságyi, Sauska és Kaproczai borokat kínáltunk. Köszönjök a Vajbisztrónak a helyszínt és a nagyszerű kiszolgálást, valamint Stoff Csaba séfnek a sous-séfkedést, aki ugyan vendégként érkezett, de a konyhában segédkezett inkább.
****************************************
MENÜ:
>üdvözlő falat: kacsamáj falatka, téli szarvasgombával

Gyöngytyúk mousse, som fluid gel, Tuber brumale

> Kukorica krémleves, mille feuille parmezánból, Tuber uncinatum

> Édeskömény, borjúmirigy, Tuber magnatum

> Lassan sült kacsamell, búza-rizottó, padlizsán kompót és Tuber macrosporum

> “Szarvasgomba termőföld ” desszert homoki szarvasgombával

Fotó: Food&Interier Photography Sopron