Örömmel várunk az idei Szarvasgomba napokon, Palkonyán a Trifla Kóstolóházban. Az  idei szezonban fantasztikus kincseket rejt az erdő, gyere fedezd fel velünk kóstolással vagy kutyás kereséssel!

Programunk:

November 9. szombat 10:00-13:00: Szarvasgomba – kutyás keresés, erdőjáró program

Erdőt járunk és közben szarvasgombát keresünk Szálka kutyával, megismerjük hol és hogyan nő a szarvasgomba. Az erdőjárás után meg is kóstoljuk kétféle szarvasgombás kencét kínálunk kovászos kenyérrel. Vendégünk vagy egy vagy több pohár borra vagy spanyol pezsgőre (cava), vagy háziszörpjeinkre.

A programot 6 fő vagy azon túli jelentkezéskor indítjuk. regisztráció szükséges emailben: r_szilvia@borviraghaz.hu

November 9. 18:00: Erdő kincse négykezes szarvasgomba gourmet vacsora

Erdő kincsei – négykezes gourmet vacsora szarvasgombára és erdei alapanyagokra hangolva

Erdeink kincsét mutatjuk be, ahol a többféle szarvasgomba mellett az ehető és iható vadnövények sokszínűségét és ízgazdagságát is megismerhetik . Vendégünk lesz Fazekas Bálint kreatív séf akinek vadnövényes kreációi és fantáziája emeli igazán különlegessé az 5 fogásos szarvasgomba vacsorát. Triflafater szarvasgombász konyhájában olyan 5 féle tematikus ételsort tálalunk, ahol nemcsak a villányi borsort javasoljuk mellé, de kiemelt fontossággal alkoholmentes vadnövényekből készült italsort is kínálunk. Minden egyes fogásról a két kistermelő séf fog mesélni Balázs (Triflafater) a szarvasgombáról és az ételpárosításról, Bálint a helyben szedett vadnövény összetevőkről.

Kötetlen és családias vacsorával készülünk baráti beszélgetésekkel.
Helyszín: Trifla Kóstolóház
Időpont: 2024. 11.09. szombat 18 óra előzetes regisztráció szükséges! (maximálisan 14-16 főt tudunk fogadni)


Menü

Üdvözlő ital: vadnövényes erdei shot

Burgundi szarvasgomba csalánkrém tojás fészekben

Gyöngytyúk leves, és húsával, nagyspórás szarvasgombával töltött tésztabatyu

Ősz inspirálta marha pofa ragu isztriai szarvasgombával, szarvasgombás törtburgonyával, csicsóka chipsszel fűszervajjal

Erdő kincse ital: Vörös Föld – zöldséglé hidrolátumokkal

Csupakörte torta homoki szarvasgomba mascarpone krémmel, erdei szedres redukcióval a tányéron birsalmasajt birskörtéből

Erdő kincse ital: almás – körte ital fűszernövényekkel

Vendégséf: Fazekas Bálint kreatív séf

Házigazda: Hárságyi Balázs Triflafater

Erdő kincs menü ára: 25.500 Ft

A férőhelyek száma korlátozott!

Menu

Welcome drink: Forest herb shot

Burgundy truffle nettle cream in a nest of eggs

Guinea fowl soup with pasta dumplings stuffed with large-spore truffle and guinea fowl meat

Autumn-inspired beef cheek stew with Istrian truffle, truffle mashed potatoes, Jerusalem artichoke chips, and herb butter

Forest treasure drink: Red Earth – vegetable juice with hydrolates

Pear tart with sand truffle mascarpone cream, wild blackberry reduction, and quince cheese from pear quince

Forest treasure drink: Apple-pear drink with herbs

Guest Chef: Bálint Fazekas, Creative Chef

Host: Balázs Hárságyi, „Triflafater”

Price of the Forest Treasure menu: 25,500 HUF

Limited seating available!


#lokalitás #erdokincse

Kérlek, regisztrálj, hogy legyen asztalod!

Regisztráció: www.triflafater.hu/kostolohaz